کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان در دندانپزشکی اصولا برای ترمیم دندان ها استفاده می شود. متاسفانه در بسیاری مواقع افراد از دندان های نامرتبی برخوردار هستند و زمان مناسبی برای درمان هایی در دراز مدت مانند درمان های ارتودنسی ندارد, در چنین وضعیتی یکی از بهترین راهکارها برای حل مشکل استفاده از کامپوزیت های دندانپزشکی می باشد.

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان یک ماده ترمیم همرنگ دندان می باشد که بر روی سطح دندان توسط متخصص زیبایی و ترمیمی قرار گرفته و فرم داده می شود, می توان با کمک کامپوزیت ها دندان هایی زیباتر و سفید تر و مرتب تر داشت.

مراحل کامپوزیت دندان

۱- قرار دادن ماده باندینگ دندان: ابتدا متخصص دندانپزشکی مقدار کمی از رزین کامپوزیت را روی دندانها قرار می‌دهد.

۲- شکل دهی به محلول باندینگ دندان: دندانپزشک با استفاده از یک ابزار دندان پزشکی فلزی که سری پهن دارد, به ماده منعطف باندینگ که روی دندانها قرار گرفته است شکل می‌دهد. در صورت نیاز دندانپزشک می تواند طول یا عرض دندان را نیز تغییر بدهد.

۳- قرار دادن سایر لایه های رزین: گاهی اوقات متخصص دندانپزشکی مجبور می‌شود برای به دست آوردن نتیجه مطلوب, چندین لایه از رزین کامپوزیت را روی دندانها قرار بدهد. در آخر نیز ماده مورد استفاده توسط دندانپزشک صاف می‌شود تا کاملاً با دندان طبیعی‌ بیمار هماهنگ بشود.

۴- در آخر دندانپزشک بعد از قرار دادن رزین کامپوزیت روی دندانها به مدت چند ثانیه نور فرابنفش را برای سفت شدن ماده کامپوزیتی به ماده باندینگ قرار داده شده روی دندان ها می‌تاباند.

معایب و عوارض کامپوزیت دندان

کامپوزیت ها بیشترین آسیب را به لثه می زنند, بنابراین کامپوزیت اگر خوب بر روی دندان قرار نگیرد, اولین آسیبی که می زند به لثه است. پس در انتخاب دندانپزشک خوب دقت کنید.

معمولا بعد از از قرار دادن کامپوزیت دندان, برای بهتر چسبیدن کامپوزیت به دندان مقدار کمی زبری در مینای دندان ایجاد می‌شود. همچنین برای دستیابی به فرم مطلوب دندان ممکن است مقدار کمی تغییر شکل دندان لازم باشد. این کار ممکن است باعث مقداری حساسیت در بخش هایی از دندان های تحت درمان بشود.

فواید و مزایای کامپوزیت دندان

یکی از بهترین مواد ترمیمی جهت ترمیم دندانها و زیبا لبخند استفاده از کامپوزیت های دندانی می باشد.

کامپوزیت دندان مهمترین و بهترین مزیتی که دارد این است که میتواند در ترمیم دندان های آسیب دیده و زیبایی لبخند بسیار کاربرد داشته باشد.

فیلم کامپوزیت دندان

عکس کامپوزیت دندان

قیمت کامپوزیت دندان

هزینه های کامپوزیت دندان ممکن است بسته به محل زندگی شما متفاوت باشد. برای آگاهی از تعرفه های این درمان دندانپزشکی و آگاهی از از میزان پوشش بیمه خود می‌توانید از شرکت بیمه خود استعلام کنید. همچنین برای اطلاع از هزینه ها می توانید با دندانپزشکی ما تماس حاصل فرمایید.

بهترین دندانپزشک برای کامپوزیت دندان

توصیه ما به شما این است که برای انجام باندینگ دندان با کامپوزیت تنها به دندانپزشک مجرب و توانا و حرفه ای در زمینه روش های دندان پزشکی زیبایی مراجعه کنید. درمان مشکلات دندانی با کامپوزیت نیازمند دقت و مهارت بسیاری است و نباید توسط دندانپزشکان عمومی انجام بشود.

تعداد جلسات کامپوزیت دندان

معمولا مدت زمان انجام این کار در ۱ جلسه است.

طول عمر کامپوزیت دندان

طول عکر این درمان دندانپزشکی عموماً ۳ الی ۵ سال است. رزین های کامپوزیتی بادوام ترین ماده ترمیمی نبوده و از موادی مثل سرامیک ضعیف تر هستند. توجه فرمایید که این به این معنی می باشد که می توان در صورت نیاز آن را به راحتی برداشته یا اصلاح کرد و یا جایگزین نمود. توجه داشته باشید کخ در صورتی که به خوبی از رزین های کامپوزیتی مراقبت کنید, این ماده می‌تواند بسیار بیشتر از ۵ سال دوام و عمر داشته باشد.

فهرست