روکش دندان چیست؟

یکی از مواردی که دندانی نیاز به روکش دندان پیدا می کند حفظ ساختار باقیمانده دندان است, چرا که اگر دندانی دارای پرکردگی وسیعی و متعاقب آن درمان ریشه باشد برای پیشگیری از شکستن دندان و تخریب ساختار باقیمانده دندان استفاده از روکش توصیه می شود.

روکش دندان چیست؟

روکش دندان یکی از درمان های ترمیمی دندانپزشکی می باشد که تمامی تاج دندان را می پوشاند و از دندان در مقابل فشارهای وارده محافظت و مراقبت می نماید. در مواردی که دندان دچار ترک ‌خوردگی یا لب پر شدگی و یا شکستگی شده باشد و ساختارش به شدت تضعیف شده باشد با استفاده از روکش دندان (یعنی تاج مصنوعی) از دندان محافظت می‌شود. با کمک روکش های دندان ترمیم و درمان های گسترده ‌ای انجام می شود. روکش های می توانند از جنس طلا یا پورسلین یا مواد سرامیکی دیگر و یا فلزات دیگر ساخته بشوند.

انواع روکش دندان و بهترین نوع روکش دندان

  • روکش دندان چینی فلزی

روکش چینی فلزی دندان یا همان PFM از ۲ بخش تشکیل شده است . بخش دورنی آن از فلز و بخش بیرونی اش جنس چینی می باشد.

  • روکش دندان ژاکت کراون

این نوع روکش ها دارای مقاومت کمتری می باشند. در این دندانها لایه فلزی وجود ندارد، شفاف تر بوده و تراش دهی در این روش کمتر می باشد.

  • روکش دندان تمام چینی

در این روش درمانی از سرامیک تقویت کننده به جای هسته دندان استفاده می شود . روکش های تمام چینی دندان نسبت به روش روکش چینی فلزی قیمت بالاتری داشته و ایجاد حساسیت در این روش بسیار کمتر می باشد.

  • روکش دندان زیرکونیوم

روکش های زیرکونیوم دندان نوعی روکش سرامیکی هستند که در درمانگاه های دندانپزشکی انجام می گیرد و با فریم های زیرکونیومی تقویت شده است. در طریقه ساخته شدن با روکش های PFM مشابهت دارند ولی تفاوت شان با هم این است که در این نوع روکش به جای استفاده از فلز در مرکز روکش از زیرکونیوم استفاده می شود که سفید رنگ است ولی مقاومتش مانند روکش فلزی و شاید کمی بیشتر از آلیاژهای فلزی می باشد.

مزایای روکش دندان

مهمترین مزیت روکش دندانی حفظ ساختار دندان در برابر شکستگی و همچنین حفظ سلامت بافت های اطراف دندان است, اما به هر حال تقریبا ۱ تا ۱٫۵ میلی‌متر از نسج دندان بیمار, طی فرآیند ترمیم تراش می خورد و اهمیت مراقبت از آن را برای پیشگیری از پوسیدگی مجدد چند برابر می‌کند.

عوارض روکش دندان

از بزرگترین عیب روکش دندانی, تراش‌ دندان است و با توجه به این‌که عمر متوسط روکش های معمولی تقریبا بین ۸ تا ۱۰ سال است, در درازمدت طول عمر دندان کاهش می یابد.

از طرفی لبه روکش ها یا در مجاورت یا در زیر لثه قرار می‌گیرند و ممکن است باعث التهاب لثه بشود, زیرا لثه با نسج سالم دندان بسیار سازگار‌تر بوده و این نسج سالم دندانی هنگام ترمیم حفظ می شود, ولی در درمان روکش دندان تراش می خورد.

فیلم روکش دندان

عکس روکش دندان

قیمت روکش دندان

هزینه . تعرفه های روکش های دندان به محل زندگی فرد و همچنین نوع روکش انتخاب شده برای درمان بستگی دارد.

به عنوان مثال قطعا هزینه روکش سرامیکی دندان با روکش پرسلاین و روکش طلا متفاوت می باشد, معمولاً استفاده از روکش های پرسلاین گران تر از روکش های طلا است و روکش های طلا گران تر از روکش های دندانی است که با ترکیب فلزات با پرسلاین ساخته می‌شوند.

بیمه روکش دندان

در بسیاری از مواقع هزینه روکش های دندانی بطور کامل تحت پوشش موسسات ارائه دهنده خدمات بیمه ای نمی باشد. به همین خاطر لازم است قبل از شروع درمان درباره شرایط بیمه با کارشناس های موسسه ارائه دهنده خدمات بیمه تان مشورت کنید.

عمر روکش دندان چند سال است؟

عمر روکش های دندانی با توجه به نوع روکش دندان از ۵ تا ۱۰ سال و حداکثر ۳۵ سال است. همچنین توجه داشته باشید که رعایت بهداشت دهان و دندان باعث افزایش عمر روکش دندان می شود. مسواک زدن به طور مداوم و صحیح و همچنین استفاده از نخ دندان و دهانشویه ها برای افزایش عمر روکش توصیه می شود.

روکش دندان برای زیبایی

اگر دندان هایتان دچار شکستگی و یا آسیب دیدگی شده اند و یا اینکه فقط می‌خواهید زیبایی لبخند تان را بهبود ببخشید, روکش دندان راه حلی ساده برای ترمیم و حفاظت از دندان هایتان است و لبخندی زیبا و ظاهری طبیعی به دندان هایتان می بخشد.

فهرست