عوارض ایمپلنت دندان چیست؟ مزایای کاشت ایمپلنت چیست؟

جراحی کاشت ایمپلنت دندان مانند هر جراحی دیگری می تواند با عوارض و معایب و همچنین فواید و مزایای همراه باشد، ما در این بخش از دندانپزشکی هروی هم درباره عوارض ایمپلنت و هم درباره مزایای ایمپلنت صحبت خواهیم کرد.

عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

قبل از توضیح درباره عوارض کاشت ایمپلنت لازم به ذکر است که تمامی معایب و عوارضی که در این بخش بیان می شود از موارد نادر می باشد از طرفی چنانچه عوارضی که در اینجا گفته می شود پیش بیاید معمولاً قابل درمان می باشند بنابراین جای نگرانی چندانی وجود ندارد.

با این حال با توجه به اینکه بسیاری از متقاضیان کاشت ایمپلنت تمایل دارند درباره عوارض و خطراتی که ممکن است در زمان جراحی رخ بدهد اطلاع داشته باشند در این بخش به این موارد اشاره می کنیم، توجه داشته باشید که بعد از جراحی کاشت ایمپلنت وضعیت دهان و دندان ها مرتب از سوی دندانپزشک مورد بررسی قرار می گیرد تا در صورت بروز هرگونه مشکل سریعا شناسایی و مورد درمان قرار بگیرد.

۱- در جراحی کاشت ایمپلنت مانند بسیاری از جراحی ها احتمال بروز عفونت وجود دارد, پایه تیتانیومی که در استخوان فک فرد جایگذاری خواهد شد در صورت عدم مراقبت صحیح بعد از جراحی یا آلوده بودن ابزارهای دندانپزشکی ممکن است عفونت در ایمپلنت و لثه به وجود بیاید. بعد از جراحی کاشت ایمپلنت لازم است به علائم هشدار دهنده عفونت توجه کرد تا در صورت بروز چنین مشکلی سریعا آن را شناسایی و نسبت به درمانش اقدام کرد تا سایر بخش های استخوان فک دچار مشکل نشوند.

۲- در زمان کاشت ایمپلنت ممکن است آسیب عصبی اتفاق بیفتد، اگر در حین جراحی، عصب آسیب ببیند ممکن است علائمی مانند مور مور شدن بی حسی یا درد ایجاد کند این مشکل می تواند موقتی یا حتی دائمی باشد. عصب آسیب دیده ممکن است باعث بروز درد در بخش‌های مختلف فک یا دهان و یا سایر بخش ها بشود. می توانید مقاله آیا کاشت ایمپلنت دندان درد دارد؟ را مطالعه کنید.

۳- در برخی موارد نیز ممکن است شکست درمان ایمپلنت روی بدهد این مورد اگرچه کم پیش می‌آید اما ممکن است در صورت عدم تثبیت کامل ایمپلنت پیش از جوش خوردن با استخوان فک پیش بیاید. چنین مشکلی ممکن است در سال اول اتفاق بیفتد با این حال توجه داشته باشید که گفته می شود بیشتر از ۹۰ درصد درمان های کاشت ایمپلنت کاملاً ثابت و خوب بوده و مشکلی به وجود نمی آید.

۴- مشکلات و آسیب سینوس از موارد دیگری است که در زمان کاشت ایمپلنت برای فک بالا ممکن است اتفاق بیفتد این مورد نیز از موارد نادر می‌باشد، چنین مشکلی زمانی به وجود می‌آید که پایه تیتانیومی ایمپلنت از لثه یا استخوان عبور کرده و به حفره سینوسی برسد، در صورت بروز چنین وضعیتی می تواند مشکلاتی مانند عفونت بروز کند یا سینوس تحت تاثیر قرار بگیرد، البته در زمان بروز چنین مشکلاتی پایه ایمپلنت دوباره در موقعیت صحیح خود کاشته می شود.

۵- صدمه و آسیب دیدن سایر بخش ها نیز ممکن است در زمان جراحی ایمپلنت اتفاق بیفتد در زمان کاشت و جراحی ایمپلنت ممکن است فک، دندان های اطراف محل کاشت ایمپلنت یا رگ های خونی لثه دچار آسیب دیدگی و صدمه بشوند. البته چنین آسیب‌هایی اگر به وجود بیایند اغلب توسط متخصص دندانپزشکی به خوبی درمان می شوند.

مزایای کاشت ایمپلنت دندان چیست؟

بعد از بیان عوارض ایمپلنت به مزایای کاشت ایمپلنت دندان می‌رسیم، کاشت ایمپلنت دندان فوایدی نیز می تواند برای افراد داشته باشد که به این موارد در این بخش اشاره می کنیم:

۱- ایمپلنت های دندانی برخلاف دندان های مصنوعی موقت و لق نبوده و در لثه ثابت قرار می گیرند و بعد از اتمام کار مانند دندان طبیعی عمل کرده و به لثه ها ها هیچ آسیبی نمی رسانند.

۲- کاشت ایمپلنت مانع از تحلیل استخوان فک شده و از ایجاد چروک روی صورت بعد از کشیدن یا افتادن دندان پیشگیری می‌کند.

۳- همان طور که گفتیم ایمپلنت دندان مانند دندان طبیعی است و برای مراقبت نیز مانند دندانهای طبیعی فقط به مسواک و نخ دندان نیاز دارد.

۴- بعد از کاشت ایمپلنت و قرارگیری روکش دندان روی ایمپلنت مانند روز اول به راحتی می توانید انواع غذاها و خوراکی ها را نوش جان کنید، ایمپلنت دندانی مانند یک دندان طبیعی عمل می کند.

۵- ایمپلنت های دندانی نسبت به سایر پروتزها دوام بیشتری دارند و بسیاری از آن به عنوان درمان دائمی یاد می کنند.

۶- در کاشت ایمپلنت برخلاف پل دندان سایر دندانهای مجاور تراش نخورده و آسیب نمی بینند بنابراین دندان های کناری ایمپلنت سالم باقی می ماند.

۷- از دست دادن برخی از دندان ها باعث ایجاد مشکل در تکلم افراد می شود، با کاشت ایمپلنت دندان این مشکل نیز برطرف شده و شما می توانید به راحتی صحبت کنید.

درباره ایمپلنت ها

در آخر درباره ایمپلنت دندان توضیحاتی را ارائه می دهیم، البته قبلاً در مطلبی با عنوان ایمپلنت دندان چیست؟ درباره این موضوع توضیحات کامل ارائه شده است اما در این بخش نیز توضیحات مختصری را در این باره ارائه می کنیم.

ایمپلنت دندان ریشه مصنوعی دندان است که از جنس تیتانیوم می‌باشد و به عنوان یک نگهدارنده و پایه پروتزی به عنوان جایگزینی برای یک یا چند دندان از دست رفته در درمان های دندان پزشکی استفاده می شود، متخصص ایمپلنت از این درمان برای جایگزینی دندان از دست رفته و همچنین جلوگیری از تحلیل استخوان فک استفاده می کند. ایمپلنت به عنوان پروتز جایگزین دندان معروف است و در بسیاری از مواقع از آنها به عنوان یک درمان دائمی یاد می کنند.

فهرست