ایمپلنت دندان چیست؟ + هزینه، مزایا، عوارض و دانستنی ها

کاشت ایمپلنت دندان، احساس داشتن دندان مثل دندان های طبیعی را ایجاد می کند و هنگام غذا خوردن و صحبت کردن، فرد کاملا احساس آسایش و راحتی دارد. کاشت ایمپلنت بهترین راه حل برای جایگزینی دندان از دست رفته بوده و ظاهری کاملا طبیعی دارد.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپیلنت دندان، یک نوع جدید از دندان های جایگزین محسوب می شود که جراح و متخصص ایمپلنت به روش جراحی در فک فرد جاگذاری می شود. ممکن است این روش برای تمام دندانها مورد استفاده قرار بگیرد و یا ممکن است فقط به جای یک دندان جایگزین شود. توجه داشته باشید که جلسات کاشت ایمپلنت دندان ممکن است بیشتر از یک یا دو جلسه باشد همچنین شما برای بهبودی کامل نیاز به چند ماه زمان نیاز دارید.

مزایای ایمپلنت دندان

بزرگترین مزیت کاشت ایمپلنت دندان حفظ استخوان باقیمانده و جلوگیری از تحلیل استخوان که معمولا به خاطر بی دندانی رخ می‌دهد، می‌باشد. یکی دیگر از مزیت های ایمپلنت عدم نیاز به تراش دندان‌های مجاور در صورت استفاده از پروتز ثابت یا پروتز متحرک از طریق ساختن اوردنچر (پروتز متحرک متکی بر ایمپلنت دندان) می باشد.

همچنین شما با کاشت ایمپلنت دندان میتوانید به راحتی غذا بخورید و در تغذیه مشکلی نداشته باشید.

عوارض ایمپلنت دندان

علاوه بر ریسک های جراحی, این امکان نیز وجود دارد که کاشت ایمپلنت موفقیت آمیز نباشد، هر چند به گفته دندانپزشکان این اتفاق بسیار کم است. اگر ایمپلنت عفونت کند که البته بسیار نادر است, یا اینکه بایت دندان ها به درستی تنطیم نشده باشد، کاشت ایمپلنت موفق نخواهد بود.

همچنین آسیاب کردن انواع خوردنی بوسیله دندان ها فشار زیادی بر ایمپلنت وارد می کند که ممکن است باعث تضعیف استخوان و شکسته شدن ایمپلنت و خراب شدن آن شود. پس لازم است مراقب ایمپلنت هایتان باشید.

البته قطعا یک متخصص ایمپلنت خوب برای تمامی این موارد پاسخ دارد و شما با انتخاب متخصص ایمپلنت خوب می توانید میزان موفقیت در درمان ایمپلنت تان را بالاتر ببرید.

باید بدانید که وقتی ایمپلنت برای دندان های ردیف پایین استفاده می شود، هنگام سوراخ کردن استخوان برای قرار دادن ایمپلنت عصبی که در سرتاسر فک پایین وجود دارد در برخی موارد ممکن است آسیب دیده و این ممکن است باعث بی حس شدن و یا مورمور شدن و سوزش بشود. این موارد در صورت بروز معمولا در قسمت پایینی لب, چانه یا یک طرف زبان می باشند. این بی حسی میتواند به صورت موقت و یا تا زمانی طول بکشد که عصب بهبود یافته و یا به صورت دائمی باشد. البته توجه داشته باشید که آسیب دیدن عصب رایج نیست. عکس و سی تی اسکن به متخصص ایمپلنت شما کمک می کند تا تشخیص بدهد عصب کجا قرار دارد که احتمال آسیب دیدن آنرا به حداقل می رساند.

همچنین در فک بالا این ریسک وجود دارد که هنگام سوراخ کردن استخوان فک یکی از سینوس ها یا حفره بینی تان آسیب ببیند که ممکن است باعث عفونت بشود. البته لازم است بدانید که برای کمک به دندانپزشک تان در تشخیص محل قرارگرفتن سینوس ها و عصب ها, پیش از عمل جراحی ایمپلنت شما یک عکس (x-Ray) مخصوص گرفته خواهد شد.

ایمپلنت دندان جلو یا قدامی

ایمپلنت دندان ردیف جلو یک درمان اورژانسی در درمان های ایمپلنت محسوب می شود, ایمپلنت دندان جلویی به دلیل تحت تاثیر قرار دادن زیبایی صورت گزینه اول درمان های ایمپلنت می باشد. هدف اصلی معرفی ایمپلنت های دندانی به عنوان درمانی برای جایگزینی پروتز های بریج (پل دندان) بوده و اینکه دیگر هیچ دندانی بخاطر قرار گرفتن پایه بریج تراشیده نشود.

دندان جلو یا قدامی از اهمیت بسیاری در چهره فرد برخوردار است و نبود یک یا تعدادی دندان روی زیبایی چهره و لبخند فرد تاثیر منفی خواهد داشت, اما بعد از کاشت ایمپلنت دندان زمانی جهت اتصال پایه ایمپلنت و استخوان ۳ الی ۵ ماه نیاز است و نبود پروتز می تواند مشکلاتی طی این زمان برای بیمار ایجاد کند. البته جای نگرانی نیست، خوشبختانه با وجود پروتزهای موقت دندان این مشکل برطرف شده است. شما می توانید تا زمان جوش خوردن ایمپلنت به استخوان از پروتز موقت دندان استفاده نمایید.

متخصص کاشت ایمپلنت دندان

متخصص های کاشت ایمپلنت مجرب در دندانپزشکی هروی فعالیت می کنند. سابقه طولانی در درمان های ایمپلنت شرط مهمی می باشد که تضمین می کند متخصص ایمپلنت قبلاً با انواع ریزه کاری ها و پیچیدگی ها و مشکلات مختلف در کیس های گوناگون روبرو شده و راه و روش های مختلف را طی کرده است. چرا که متخصصین تمام رشته ها و نه فقط متخصص کاشت ایمپلنت به هر حال قسمتی از تجربه و کارآمدی اش را با آزمون و خطا تکمیل می کند.

مراحل کاشت ایمپلنت

۱- معاینه توسط دندان پزشک و انجام آزمایش های مخصوص جهت اطمینان حاصل کردن از عدم وجود هر گونه بیماری که باعث امتناع کاشت و جراحی ایمپلنت می شود.

۲- معاینه دندانها به شکل دقیق و بررسی محل ایمپلنت و بررسی شکل دهان به منظور پیشگیری از هر گونه عوارض احتمالی.

۳- انجام اشعه ایکس یا سی تی اسکن و تراکم استخوان برای بررسی استخوان های فک و اطمینان حاصل کردن از مناسب بودن آنها برای کاشت ایمپلنت.

۴- معاینه نهایی دندانها و مشخص کردن روند اجرایی و هزینه و مدت زمان (البته به طور تقریبی) و پیشنهاد دادن راه حل موقتی برای محل دندان خالی در صورت امکان.

۵- معمولا از بی حسی موضعی استفاده می شود و برشی روی لثه ایجاد می شود.

۶- سپس ریشه مصنوعی با استفاده از ابزار های مخصوصی کاشته شده و بعد از گذشت ۴ الی ۶ ماه دوره نقاهت آن به پایان می رسد.

۷- بعد از اطمینان حاصل کردن از بهبودی ریشه کاشته شده, قالب دندان گرفته شده و به لاپراتور فرستاده می شود. ممکن است مرحله آخر ۳ الی ۶ جلسه طول بکشد.

فیلم ایمپلنت دندان

عکس های ایمپلنت دندان

سوالات رایج درباره ایمپلنت

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

انجام عمل ایمپلنت دندان به تنهایی دردناک نیست، به خاطر اینکه به همراه بیهوشی عمومی یا بیحسی موضعی صورت می گیرد تا کامل دهان بی حس بشود.

اگر نگران ناراحتی طی درمان و صداهای دریل کردن و فشاری که به دهان تان وارد می شود هستید، می توانید از متخصص ایمپلنت بخواهید که از گزینه های آرام بخش استفاده کند.

وقتی که بی حسی از بین می رود درد یکی از اولین مواردی است که مورد توجه می باشد. با این وجود تعداد اندکی از بیماران دیده می شود که بعد از جراحی درد و ناراحتی داشته اند و این معمولا به خاطر عوارض ایمپلنتی است که با شکست روبرو شده است.

اما معمولا این دردی که همه بعد از آن فکر می کنند سراغشان می آید، حس نمی کنند. بسته به جایی که ایمپلنت قرار داده شده است، درد و ناراحتی می تواند زیر چانه یا گونه ها و یا زیر چشم ها حس بشود.

معمولا بیماران می گویند که دردی که در عمل ایمپلنت تجربه می کنند تقریبا مانند درد بعد از عصب کشی دندان می باشد یا مثل زمانی که دندانی کشیده اند. در کل این افراد می گویند به خاطر نتیجه ای که از انجام ایمپلنت گرفته اند، ارزش انجام آن را داشته است.

سن در کاشت ایمپلنت دندان

کسانی که رشد فکی آن ها کامل شده باشد، که حدودا ۱۸ الی ۲۰ سالگی به بالا است، تا هر سنی میتوان برای فرد کار کرد. در صورتی که از لحاظ شرایط پزشکی و روانی سالم باشد و دارای توان بدنی کافی برای تحمل جراحی باشد. در برخی بیماری های مزمن مانند فشار خون و یا دیابت در صورتی که کنترل شده باشند با نظر جراح میتوان ایمپلنت کار کرد.

هزینه و قیمت ایمپلنت دندان

قیمت کاشت ایمپلنت دندان در مقایسه با سایر خدمات دندانپزشکی بیشتر می باشد و این به دلیل مسئولیت و خدمات کاری بیشتری است که نسبت به درمان های دیگر دارد و همچنین مواد و قطعات بیشتری نسبت به دیگر خدمات مصرف می شود، می توان گفت قیمت این قطعات بسیار گران است.

همچنین بیشتر این هزینه ها برای مصرف مواد اولیه استفاده می شود که همین موضوع نیز باعث افزایش قیمت ایمپلنت می شود. در کل می توان گفت بیشتر درمان های تخصصی از جمله کاشت دندان هزینه بالایی خواهند داشت.

قیمت کاشت ایمپلنت دندانی بستگی به استاندارد های ایمپلنت دارد که اگر از قطعات غیر استاندارد برای پایین آوردن قیمت کاشت دندان استفاده کنیم ممکن است آسیب های زیادی به استخوان فک و لثه فرد وارد کند و همچنین از طول عمر ایمپلنت بکاهد. برای کسب اطلاع از قیمت با دندانپزشکی تماس بگیرید.

درباره برند ایمپلنت

معمولا یک از مواردی که متقاضی ایمپلنت به ذهنش می رسد این است که کدامیک از انواع ایمپلنت دندانی بهتر است و گاهی مبهوت از انواع ایمپلنت های دندانی موجود در بازار (انواع ایمپلنت کره ای و آمریکایی و ایمپلنتیوم و ایمپلنت سوئیسی و ایمپلنت (اس آی سی)و . . .) درمان ایمپلنت خود را به تعویق می اندازد. بهتر است درباره اینتخاب نوع ایمپلنت تان با متخصص خوب ایمپلنت مشورت داشته باشید. گفته می شود اکثر ایمپلنت ها خوب بوده, به شرطی که این عمل توسط متخصص ایمپلنت که کار را می داند انجام بپذیرد. مهارت متخصص در درمان ایمپلنت امری بسیار مهم و ضروری است.

استعمال دخانیات, سیگار و ایمپلنت

متاسفانه استعمال دخانیات و کشیدن سیگار باعث ایجاد عوارض نامطلوب در حفره ی دهانی یعنی در دندان ها و لثه ها می شود. بنابراین توصیه می شود سیگار را ترک کنید و یا تا در حد امکان میزان استعمال دخانیات را کاهش بدهید.

فهرست